Resa till Montecatini

Flyg

Närmaste flygplatser är Peretola Airport nära Florens, Pisa Galileo Galilei International Airport och Bologna Guglielmo Marconi Airport. Air Berlin, Austrian Airlines, Lufthansa, Swiss med flera erbjuder flyg till Florens. Bland de bolag som har linjer till Pisa finns British Airways, Germanwings, Ryanair och Wizz Air. Norwegian har en säsongslinje till Pisa. Alternativet med flyg till Bologna ger möjlighet att boka med flygbolag som Air France, Alitalia, British Airways, Lufthansa, Ryanair och SAS.

train to Florence, photo sammydavisdog

Tåg

Från Florens flygplats tar du flygbussen till tågstationen Santa Maria Novella i Florens. Ta tåget mot Viareggio och kliv av vid stationen Montecatini Centro. Från flygplatsen i Pisa tar du tåget till Pisa centrale. Åk sen vidare med tåget mot Pistoia som stannar vid Montecatini Centro. Från Florens respektive Pisa tar det ungefär en timme.

ferrari, photo sammydavisdog

Bil

Från motorvägen som passerar Florens finns en avfart mot Montecatini Terme. Från motorvägen som passerar Pisa tar du dig österut mot Montecatini Terme. På gatorna kring SPA-anläggningarna och i vissa omgivande områden all trafik med motorfordon förbjuden. Vissa hotell erbjuder gästerna parkeringsplats men i övrigt är det ont om parkering på gatorna. Parkeringsplatser med blå linjemarkering är bara för lokalinvånarna (observera att andra städer kan ha blå färg för turistparkering). Chansa inte för det kan bli saftiga böter! Den smartaste och sannolikt billigaste lösningen att ställa bilen på någon av de stora parkeringsytor som finns utanför stan. Härifrån kan man åka taxi till fast pris.

Montecatini Terme, photo Gerry or Gerrit Labrijn

Med bil kan du relativt snabbt ta dig från Montecatini Terme till ett flertal andra populära resmål som Pisa, Florens, Lucca, Siena och Volterra. Beroende på trafiken så handlar det ändå oftast om mindre än en timme. Om du kör västerut mot havet så kan du vara där på en halvtimme.

Booking.com